ULTRASONS: una vella font d'energia per nous tractaments oncològics

Volem fer recerca bàsica per valorar els efectes beneficiosos dels ultrasons focalitzats d'alta intensitat en el tractament del càncer. Concretament, volem comprovar que la histotrípsia potencia els efectes de la immunoteràpia.

FUSMED (Dr. Xavier Serres i Créixams)

Recaptat:

€3,130
39%
Acabada
Objectiu: €8,000
4 Donacions

La meva història

A l'Hospital de la Vall d'Hebron hem tractat per primera vegada en el món i en humans, un tumor hepàtic amb histotrípsia en un estudi en fase inicial en la que es valorava la seguretat i l'eficàcia del tractament. Els bons resultats obtinguts i la manca de complicacions han despertat el nosre interès. La histotrípsia són ultrasons focalitzats d'alta intensitat que sense punxar ni fer cap incisió a la pell són capaços de concentrar-se per destruir mecànicament un tumor i, literalment, triturar-lo. El fet d'esmicolar un tumor fa que s'exposin els antígens tumorals i que es desencadeni una resposta immunològica en contra el tumor. Això fa que es produeixi com una vacuna interna, natural, i activa les pròpies defenses en contra d'altres lesions del mateix tumor que hi pugui haver. Aquesta resposta immunològica s'anomena efecte abscopal (ab-: més enllà, -escop: objectiu) i s'aconsegueix fragmentant les cèl·lules tumorals. Això ens ha fet pensar que l'associació d'aquest efecte mecànic sobre un tumor a la immunoteràpia pot tenir un efecte sinèrgic i potenciar els efectes de la immunoteràpia. De fet, amb la immunoteràpia inhibim un mecanisme que inhibeix la resposta immunològica i, per tant, el que es fa és alliberar i magnificar la resposta immunològica.
Recentment hem rebut una beca de Cris Contra el Càncer gràcies a la campanya "Viure és urgent" en memòria d'en Pau Donés. Amb aquesta beca aconseguirem un aparell d'histotrípsia per a ratolins que ens fabricaran expressament per nosaltres des de la Universitat de Virginia Tech. Així que arribi volem tenir els recursos suficients per a fer aquesta recerca bàsica amb condicions. Us agraïm molt la vostra col·laboració.

Pius Camprubi Jamila

€1,000.00

Amb agraíment al Dr. Serres

10/5/23, 10:39 AM

Joan

€100.00

Gran iniciativa! Ànims, el vostre esforç tindrà recompensa

10/1/23, 8:37 PM

Lluís Pallarès

€2,000.00

9/22/23, 6:43 PM

Antònia Castelló Ferrer

€30.00

Gràcies per la feina que feu. Molt bona tasca!

9/20/23, 1:15 PM